Ne ide mu se iz Turske

Pjanić: Na ljeto se moram vratiti u Barcelonu, ali da ja odlučujem...

Endin Čaušević

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić na kraju ove sezone će se navjerovatnije vratiti u Barcelonu.

Pjanić je ljetos prešao u Bešiktaš na posudbu do kraja ove sezone, ali će se na ljeto najvjerovatnije vratiti u katalonski klub. Turski klub želi da zadrži Pjanića na posudbi i za narednu sezonu, no u Barceloni razmišljaju samo o prodaji bh. veznjaka.

Iskusni veznjak u Barcelonu je stigao na ljeto 2020. godine iz Juventusa kao veliko pojačanje, ali se nije naigrao u prvoj sezoni kod Ronalda Koemana i odlučio je da je najbolje da napusti klub.

Pjanić je u Bešiktašu standardan otkako je došao iz Barcelone i za turske medije je priznao da bi najradije ostao u Istanbulu i nakon završetka ove sezone.

"S Barcelonom imam još dvije godine ugovora, a u Bešiktaš sam stigao na posudbu do kraja sezone. Zato se ja ovog ljeta moram vratiti u Barcelonu, ali da ja odlučujem, ostao bih u Bešiktašu", rekao je Pjanić.

Bh. reprezentativac je u razgovoru za turske medije jasno poručio da je sretan u Istanbulu i da je Bešiktaš veliki klub.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Barcelona je veliki klub, klub kojeg svi poštuju. Međutim, ja sam veoma sretan u Bešiktašu. Turska je prelijepa država, Bešiktaš je također veliki klub i ja bih zaista volio da ostanem igrati ovdje", dodao je Pjanić.

Pjanić je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Bešiktaša upisao 20 nastupa u svim takmičenjima, te je ubilježio četiri asistencije. Pjanić s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2024. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.