Adama Traore pokazao koliko voli Barcelonu, igrat će za "siću"

Korpulentni fudbaler

Adama Traore pokazao koliko voli Barcelonu, igrat će za "siću"

E. Ganibegović

Adami Traoreu ispunila se želja da se vrati u Barcelonu.

Španac je danas stigao u Barcelonu i obavio ljekarske preglede, a očekuje se u potpisivanje ugovora.

On je došao iz Wolvesa na posudbu do kraja sezone, uz mogućnost otkupa ugovora za 30 miliona eura.

Španski mediji objavili su i koliko će Traore zarađivati. Naime, poznato je da ga je htio i Tottenham i nudio mu je 120.000 eura sedmično, a on je prihvatio ponudu Barcelone gdje će zarađivato 15.000 eura sedmično samo kako bi igrao za klub u kojem je ponikao.

Traore je, dakle, dijete Barcelone, a u Engleskoj je od 2015. godine kada je iz Barcelone B prešao u Aston Villu.

Nakon godinu dana potpisuje za Middlesbrough, a od ljeta 2018. član je Wolverhamtpona i čini se da je njegovoj avanturi na Molineuxu došao kraj.

Ove sezone Traore odigrao 23 utakmice za Wolvese i postigao jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U međuvremenu je objavljeno da je poslana zvanična posudba Arsenalu iz Barcelone za Pierre-Emericka Aubameyanga. Katalonci i njega žele na posudbu, a zvaničnu ponudu poslao je i Juventus.

Ove zime Barcelona je već potpisala Ferrana Torresa (21) iz Manchester Cityja za 55 miliona eura, dok je odbranu pojačao Dani Alves (38), bivši igrač Barce koji je došao kao slobodan. Klub su napustili Philippe Coutinho, posudba u Aston Villi, Yusauf Demir je vraćen bečkom Rapidu, a Sergio Aguero je završio karijeru, dok je Alex Collado posuđen Granadi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babajaga
Vi bas pojma nemate.. Od njegove place Barca pokriva 15.000€ tjedno.. Informirajte se malo.. Ne mora značiti ako ste kupili diplomu da ste pametni.. Educirajte se malo ;))
9 3
Adohordas
Dobarrr 23 utakmice 1 gol
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi