Barcelona zbog novca mijenja i ime stadiona: Zna se koje ime će nositi od naredne sezone?

Camp Nou ide u historiju

Barcelona zbog novca mijenja i ime stadiona: Zna se koje ime će nositi od naredne sezone?

E. Čaušević

Barcelona se već više od godinu dana nalazi u velikoj finansijskoj krizi, ali čini se da bi problemima uskoro mogao doći kraj.

Katalonski klub je nemilice trošio novac prethodnih desetak godina, a to se posebno radilo dok je Josep Maria Bartomeu bio predsjednik koji je potrošio preko milijardu eura za pojačanja u proteklih nekoliko godina.

Sve to došlo je na naplatu kada je počela pandemija koronavirusa jer je Barcelona gubila ogroman novac zbog toga. Nakon što je Joan Laporta izabran za novog predsjednika tek tada su mnogi vidjeli da su finansijski problemi u Barceloni ogromni.

Laporta već godinu dana pokušava da stvari vrati u normalu, a to je donekle s ekipom i uspio da uradi jer su pojedini igrači pristali na smanjenje plate.

No, problemi s novcem koštali su Barcelonu odlaska Lionela Messija koji nije mogao da produži ugovor jer klub nije bio u mogućnosti da ga registruje kao fudbalera ovog tima, te je na kraju on otišao u PSG.

Međutim, čini se da za Barcelonu konačno dolaze bolji dani jer će klub od ljeta dobiti novog sponzora. Trenutni sponzor Barcelone je Rakuten, a ugovor ističe na kraju ove sezone i već sada je jasno da neće biti produžen.

Laporta je uspio da pronađe nekoliko drugih kompanija koje su zainteresovane za saradnju, a već danima se piše o tome da će Barcelonin novi sponzor biti švedska kompanija Spotify.

Barcelona bi od ovog ugovora mogla zarađivati godišnje oko 70 miliona eura, ali bi cijena mogla i porasti nakon što se počelo špekulisati da će katalonski klub pristati i na promjenu imena stadiona.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Camp Nou je Barcelonin dom još od 1975. godine i nikada se nije mijenjalo ime kluba, a zbog toga su u prošlosti u klub odbijali nevjerovatne ponude raznih spoznora. No, sada novac Barceloni itekako treba i spremni su pristati na promjenu imena stadiona.

Očekuje se da će Spotify poboljšati svoju ponudu i očekuje se da će od nove sezone Barcelonin stadion nositi ime "Camp Nou Spotify" ili "Spotify Camp Nou".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Koji je ovo cirkus od kluba. Dušu će prodati za pare!
6 6
Benz
Smecari bili smecari ostali
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi