Odlazi preko bare

FK Sarajevo potvrdio transfer Selmira Pidre, karijeru nastavlja u SAD-u · Zvanično

Admin Čaušević

FK Sarajevo je potvrdio izlazni transfer odličnog lijevog beka Selmira Pidre. 

Pidro će karijeru nastaviti u SAD-u, tačnije u ekipi St. Louis City SC, a novom timu će se priključiti u junu kada se okonča fudbalska sezona u BiH.

"Ovo je historijski trenutak ne samo za FK Sarajevo ili za Selmira Pidru nego za kompletan bh. fudbal! Ujedno, ovo je i nedvosmislena potvrda kvalitete naše Akademije kao mjesta koje kontinuirano gradi talente i otvara put drugoj bosanskoj djeci da ostvare Američki san", rekao je Ismir Mirvić, redsjednik i vlasnik FK Sarajevo nakon potvrde transfera.

Imajući u vidu veliku bosansku zajednicu koja živi u tom gradu, i u St. Louis CITY-ju sa nestrpljenjem očekuju dolazak Pidre, koji će premijerno nastupiti u sezoni 2023 MLS lige.

"Pidro je vrlo vrijedan igrač koji ne samo da se uklapa u naš stil igre nego je vrlo mlad igrač sa značajnim iskustvom", objasnio je Lutz Pfannenstiel, sportski direktor St. Louis Cityja.

Potražite više informacija na temu WWin liga BiH:

"Već neko vrijeme je na našem radaru i uvjereni smo da može postati jedan od vodećih lijevih bekova u ligi. Ima ogroman potencijal i uzbuđeni smo što ćemo mu pomoći da raste i kao igrač i kao osoba", zaključio je Pfannenstiel.

Pidro je u Akademiju FK Sarajevo stigao 2014. godine. Kao član seniorske selekcije Bordo tima osvojio je četiri trofeja, uključujući i duplu krunu u sezoni 2018/19.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.