Bio siguran da će mu klub izaći u susret, ali...

Sve dogovorio s Barcelonom, a onda ostao šokiran: "Nisam očekivao da će mi to napraviti"

Endin Čaušević

Barcelona je u finišu januarskog prelaznog roka pokušala dovesti Nicolasa Tagliafica iz Ajaxa.

Katalonski klub je pregovarao s Ajaxom u finišu prelaznog roka i pokušali su dovesti Tagliafica na posudbu do kraja sezone, ali na kraju klub iz Amsterdama nije pristao na ponudu Barcelone.

Barcelona je s argentinskim fudbalerom ranije uspjela sve da dogovori i očekivalo se da će on bez problema doći na posudbu, ali čelnici Ajaxa su na kraju sve pokvarili.

Tagliafico je u Barceloni trebao biti pojačanje na lijevom beku gdje Xavi na raspolaganju ima samo Jordija Albu, te je Argentinac svim silama pokušao da ostvari posudbu u katalonsi klub, no nije uspio.

Nakon što je završen januarski prelazni rok Tagliafico je dao izjavu za argentinske medije i priznao je da je razočaran što ga Ajax nije pustio u Barcelonu.

"Ovo je bila jedinstvena prilika da idem u tako veliki klub poput Barcelone. Za mene je to bila šansa iz snova, ali mi moj klub na kraju nije pomogao da to ostvarim. Razočaran sam i imam osjećaj da sam sam sebi naštetio što sam bio toliko profesionalan do samog kraja", rekao je Tagliafico.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Argentinac smatra da je mogao sam izvršiti dosta veći pritisak na čelnike Ajaxa kako bi na kraju prešao u Barcelonu, ali je priznao da nije očekivao da će nizozemski klub na kraju da odbije takvu ponudu.

"Znali su koliko mu ta ponuda znači i da želim da idem. Nisam htio da vršim pritisak jer sam vjerovao da će mi izaći u susret, ali se to nije desilo", dodao je Argentinac.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.