Atletico oslabljen u Barceloni
FOTO - EPA

Bez Griezmanna

Atletico oslabljen u Barceloni

Adnan Beganović

Derbi 23. kola španskog fudbalskog prvenstva u nedjelju će odigrati Barcelona i Atletico Madrid.

Pomenuti derbi od velike je važnosti za obje ekipe s obzirom da se bore za mjesta koja vode u Ligu prvaka, a Atletico Madrid u Barcelonu dolazi znantno oslabljen.

Naime, trener popularnih Jorgandžija neće moći računati na usluge Antoinea Griezmanna, koji se nije oporavio od povrede pa danas nije ni trenirao sa ekipom.

Francuskog napadača je Atletico početkom sezone doveo na jednogodišnju posudbu upravo iz Barcelone uz obavezu otkupa ugovora na kraju sezone, a u dosadašnjem dijelu sezone za ekipu iz Madrida je odigrao 13 utakmica u prvenstvu i pritom je postigao tri pogotka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prvi duel ovih ekipa u ovoj sezoni završio je pobjedom Atletica (2:0), a ekipa iz Madrida se trenutno nalazoi na 4. mjestu tabele sa 36 bodova, dok je Barcelona petoplasirana sa bodom manje.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Ovaj derbi danas lici na derbi Villareal vs Valencia.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi