Bivši igrač Milana pred sutrašnji gradski derbi

"Više me brinu Lautaro i Alexis nego Edin Džeko jer je njega lakše pročitati"

Endin Čaušević

Inter i Milan sutra igraju veliki gradski derbi u okviru 24. kola italijanske Serije A.

Nakon skoro dvije sedmice pauze ponovo se nastavlja takmičenje u Seriji A, a ljubitelji fudbala sutra mogu uživati u velikom gradskom derbiju između Intera i Milana.

Ova utakmica igra se od 18 sati, a ulogu domaćina imat će ekipa Intera. Ove sezone milanski timovi su u samom vrhu Serije A, te je jasno da nas očekuje spektakularan gradski derbi.

Inter je prvoplasiran na tabeli sa 53 boda, dok je Milan treći i ima četiri boda manje od gradskog rivala, ali i utakmicu više.

Meč Intera i Milana nalazi se u centru pažnje italijanske javnosti, a o ovoj utakmici govorio je i Stefano Nava koji je svojevremeno nosio dres Rossonera. On je pričao o odbrani Milana i otkrio kojeg tandema Intera se najviše pribojava.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Oporavak Tomorija bio bi od izuzetne važnosti za Milan. On je moderan defanzivac koji ima mnoge kvalitete. Ako dvojac u odbrani budu Kalulu i Romagnoli onda trebaju biti blizu jedan drugog. Što se tiče napada Intera najviše se pribojavam ako budu u tandemu Lautaro-Alexis", rekao je Nava i nastavio.

"Njima je najbitnije suziti brisani prostor jer su oni ubitačni u tome. Moram reći da me zbog karakteristika odbrane Milana više brinu Lautaro i Alexis nego Edin Džeko. Džeku je lakše pročitati što se tiče igre i kretanja".

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.