Bit će slobodan na ljeto

Arsenal se uključio u borbu za potpis velike zvijezde: Hoće li doživjeti novi krah?

Eldar Ganibegović

Arsenal je u januaru doživio veliki krah na transfer tržištu.

Londonski klub pokazivao je najviše interesa za dovođenje Dušana Vlahovića iz Firoentine, ali je napadač iz Srbije odbio nekoliko njihovih ponuda i pridružio se  Juventusu.

Engleski "The Mirror" sada tvrdi kako su se Topnici umiješali i u borbu za dovođenje Paula Dybale, koji će po svemu sudeći na ljeto napustiti Juventus i postati slobodan igrač.

Također se smatra da su Manchester United, Liverpool i Chelsea među klubovima Premier lige koji žele potpisati ugovor s 28-godišnjim Argentincem, no za njega će se morati boriti protiv Arsenala jer Mikel Arteta nastoji dovesti ovog ofanzivnog veznjaka.

Dybala i Juventus prvo su se prije Božića dogovorili oko petogodišnjeg ugovora vrijednog 6,7 miliona funti godišnje, no čelnici Juventusa promijenili su određene stavke u ugovoru "pet do dvanaest", pa do potpisa nije došlo.

Sada se čini malo vjerojatnim da će argentinski as produžiti svoj boravak u Torinu, a njegovi predstavnici već traže novi klub za sjajnog ofanzivca.

Velika šestorka Premier lige, kao i Paris Saint-Germain i milanski Inter kontaktirali su agente Paula Dybale u vezi njegovog dovođenja predstojećeg ljeta.

Podsjetimo, Dybala je u Juventus stigao iz Palerma 2015. godine za 41 milion eura, a karijeru je počeo u Institutou u rodnoj Argentini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

S Juventusom je pet puta bio prvak Italije, četiri puta Kup ove zemlje i tri puta Superkup. Do četvrtog je mogao doći u januaru, ali je poražen u finalu od Džekinog Intera.

Za reprezentaciju Argentine nastupio je ukupno 31 put i postigao samo dva gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.