Golman Manchester Uniteda

De Gea osvjetlao obraz golmanima i postigao nešto što niko nije šest godina

Eldar Ganibegović

Golman Manchester Uniteda David de Gea definitivno je jedan od najboljih igrača u ekipi Ralfa Rangnicka.

Španac sjajno brani ove sezone, a ima i najviše odbrana u Premier ligi.

Naime, on je nakon šest godina postigao nešto što nijedan golman nije u Premiershipu - izabran je za najboljeg igrača mjeseca. Španski čuvar mreže najbolji je igrač Premier lige za mjesec januar, a u saopštenju lige stoji sljedeće objašnjenje:

"De Gea je napravio nevjerovatne 22 odbrane u četiri utakmice Manchester Uniteda u januaru, zabilježivši pet u porazu od Wolvsa 1:0, sedam u remiju 2:2 s Aston Villom, a zatim još osam u pobjedi od 3:1 u Brentfordu."

Podsjećanja radi, posljednji golman koji je ponio ovu nagradu bio je Fraser Foster iz Southamptona u februaru mjesecu 2016. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.