Iako je ostalo još mnogo do kraja

Nakon današnjeg fijaska čini se da je prvi prvak u Ligama petice već poznat

Admin Čaušević

Vrlo vjerovatno je riješeno pitanje prvaka u jednoj od najjačih evropskih liga iako je ostalo do kraja još 13 kola.

Bayer Leverkusen je u derbiju 21. kola Bundeslige uspio pobijediti Borussiju Dortmund na gostovanju sa čak 2:5.

Veliki i neočekivan poraz Žuto crnih svakako je najviše obradovao Bayern koji je sada +9 te već novu titulu prvaka može staviti u sef.

Susret na Westfallenu je počeo sa dva autogola. Prvo Akanji trese svoju mrežu za vodstvo Bayera, a zatim Frimpong za izjednačenje.

Do kraja prvog dijela Wirt i Andrich postižu dva gola za Apotekare, a u 53. minuti domaće je dotukao Tah za 1:4.

U posljednjim minutama još dva gola. Prvo je Diaby postigao peti gol za goste, da bi nakon toga Tigges koliko-toliko ublažio poraz domaćina.

S ovom pobjedom Bayer se učvrstio na trećem mjestu te će se do kraja sezone boriti za Ligu prvaka te eventualno drugo mjesto.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Posve je jasno da je prvo mjesto rezervisano za Bayern i to deseti put u nizu.

Još jedna sezona bez trofeja vrlo vjerovatno će značiti i odlazak Erlinga Haalanda iz Borussije, samo je pitanje u koji klub.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.