Izbor se sužava: Zatvorena su još jedna vrata Erlingu Haalandu

Norvežanin na prekretnici

Izbor se sužava: Zatvorena su još jedna vrata Erlingu Haalandu

Eldar Ganibegović

Na ljeto ćemo sigurno svjedočiti transferu Erlinga Haalanda koji će napustiti Borussiju Dortmund.

S njegovim imenom povezivali su se mnogi klubovi, a najviše Real Madrid, Barcelona i Manchester City.

Prema pisanju 'Daily Stara', iako mu je želja bila dolazak u Real Madrid, Kraljevi se povlače iz utrke za njegov potpis.

Britanski tabloid potvrđuje da će u glavnom gradu Španije svoje napore usmjeriti na dobivanje Kyliana Mbappéa kojem ugovor s PSG-om ističe na kraju sezone, a Norvežanina to ostavlja po strani.

U ovim novinama već su objasnili da bi namjera Real Madrida bila čekati do 2023. godine, kako bi se tada mogli uključiti u borbu za napadača. Naravno, to bi bilo prekasno, budući da će Barcelona i ekipe Premier lige Engleske krenuti za potpisivanje Erlinga već ovog ljeta.

Sjajni napadač je ove sezone za Milionere odigrao 20 utakmica i postigao čak 23 gola uz šest asistencija u svim takmičenjima. Ukupno je Norvežanin za trenutno drugoplasirani tim Bundeslige odigrao 77 utakmica i postigao 78 golova uz 21 asistenciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo da je karijeru počeo u norveškom Bryneu iz kojeg odlazi u Molde. U januaru 2019. godine pojačao je Red Bull Salzburg, gdje je "eksplodirao" i za godinu dana prešao u redove Borussije.

Za reprezentaciju Norveške je na 15 nastupa ovaj 21-godišnjak postigao 12 golova.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1597698961
Barsa qko izbori LP ,on je barsin 99%,,engleska mu nije u interesu bas,,ako barsa izbori lp on je u spaniji,ako ne onda engleska
6 0
Krivaja Zavidovići
Real ima Benzemu, Bajern Levandovskog koji mogu još dve, možda i tri sezone odigrati vrhunski tako da oni otpadaju. Znači najvjerovatnije ide u Barsu, ali ako hoće ugovor od 25-30 miliona eura neto onda će u Siti ili PSŽ.
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi