Kakva zvijer

Ovako izgleda jedan običan Ibrahimovićev trening

Edmir Škorić

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović ubrzo bi trebao ponovo biti na raspolanju trener Milana Stefanu Pioliju.

40-godišnji napadač ove je sezone propustio nekoliko utakmica zbog povreda, a očekuje se da će propustitu i duele protiv Lazija u srijedu u Kupu te Sampdorije u nedjelju u Seriji A.

Ibrahimović se nada da će se vratiti u akciju što je prije moguće, ali prema pisanju La Gazzette dello Sport, njegova povreda Ahilove tetive je teža nego što se očekivalo.

Ipak, Zlatan kakav jest, naporno radi svakog dana, a sada je pokazao impresivan trening trbušnjaka koji je brzo postao viralan na društvenim mrežama.

Ibrahimović je uz video samo napisao 'strpljenje', koje je očito neophodno i njemu i navijačima Milana u ovom trenutku.

Iako ima 40 godina, Zlatan je prvi strijelac kluba, igrač koji je vratio Rossonere u vrh italijanskog nogometa i vjeruje se da će i sljedeće sezone nositi crveno-crni dres.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iza njega je spektakularna karijera koja je počela u švedskom Malmeu, a kasnije je igrao za Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, PSG, Manchester United, LA Galaxy i Milan čiji je dres nosio u dva mandata, u ovom drugom je od 2020. godine i na 52 meča postigao je 33 gola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.