Giroud je sinoć zadao drugi udarac Interu, a prvi je bio pred prošlu sezonu i to van terena

Francuz riješio derbi

Giroud je sinoć zadao drugi udarac Interu, a prvi je bio pred prošlu sezonu i to van terena

Eldar Ganibegović

Milan je sinoć u 24. kolu Serije A slavio u velikom derbiju protiv Intera s 1:2 nakon preokreta.

Vodio je aktuelni prvak Italije s 1:0 pogotkom Perišića iz 38. minute, no u drugom dijelu Olivier Giroud je imao svoj show i golovima u 75. i 78. minuti utakmice donio je pobjedu Rossonerima.

Francuz je tako dodatno postao omražen kod navijača Intera, a posebno nakon što je 2020. godine odbio da dođe u ovaj klub. 

Podsjetimo, pred početak prošle sezone Inter je nastojao da angažuje Girouda dok je bio član Chelseaja, on je to odbio, a ljetos se pridružio ekipi Milana, najljućih Interovih rivala.

Ove sezone je Giroud na ukupno 21 utakmici za Milan postigaoa osam golova i dodao dvije asistencije.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ovo je posebna utakmica, a mi smo pobijedili Derby della Madonnina. Mučili smo se u prvom poluvremenu, ali smo se u drugom vratili. Nadao sam se da ću dobiti neku loptu u šesnaestercu, mada sam bio dosta izolovan u prvom poluvremenu. Kod prvog gola imao sam i malo sreće, a kod drugog sam od Calabrije dobio odličan pas", rekao je Giroud nakon utakmice i dodao:

"Sretan sam zbog navijača i ponosan sam na ovaj tim koji apsolutno nikada ne odustaje."

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi