Utakmica Kupa Italije

Nekoliko sati uoči duela s Romom za Džeku i ne stižu baš najbolje vijesti

Admin Čaušević

U četvrtfinalnom duelu Kupa Italije Inter će na Giuseppe Meazzi dočekati Romu. 

Nerazzurri su sigurno favoriti i tražit će pobjedu kako bi se iskupili za poraz u gradskom derbiju od Milana rezultatom 1:2.

Nekoliko sati uoči utakmice za Edina Džeku i ne stižu baš najbolje vijesti, barem prema najavama italijanskih medija.

Naime, kako stvari stoje popularni Dijamant će susret početi s klupe jer je Simone Inzaghi odlučio da ga odmori u ovom susretu.

Za Inter slijedi gust i paklen raspored. Već u subotu gostuju Napoliju, a za sedam dana milanski tim dočekuje Liverpool u Ligi prvaka.

Inzaghi je u najvažnijim utakmicama dosadašnjeg dijela sezone uvijek priliku davao Džeki pa i ne čudi zašto će protiv Vučice sačuvati Sarajliju kako bi napunio baterije za ono što slijedi.

Vjerovatni sastav Intera za duel protiv Rome izgleda ovako:

Handanovič; D'Ambrosio, Skriniar, Bastoni; Darmian, Barella, Brozović, Calhanoglu, Perišić; Lautaro, Sanchez.

Inače, u četvrtfinalu italijanskog Kupa se igra jedan meč pa će Inzaghi ako bude bilo potrebe sigurno uvesti Džeku u igru kao što je bio slučaj u prethodnoj rundi kada je na jedvite jade izbačen Empoli tek poslije produžetaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.