Barcelona uzela prvi trofej sezone

Messi donio Barci Superkup

Nogometaši Barcelone osvajači su Super kupa Španije za ovu godinu. Oni su večeras na Nou Campu bili bolji od Seville sa 4:0 i tako nadoknadili poraz od prije sedam dana iz Seville (3:1).

Tri gola su izabranici Pepa Guardiole postigli u prvom poluvremenu utakmice. Konko je u 14. minuti zatresao vlastitu mrežu, da bio Lionel Messi s dva gola u 24. i 44. minuti donio Barceloni veliku prednost.

Rezultat se nije mijenjao sve do posljednje minute meča kada je Lionel Messi trećim golom potvrdio sjajnu igru i donio Barceloni prvi trofej u novoj sezoni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.