Barca željela Ozila, Messi zabranio transfer?

Nije želio igrača Arsenala

Barca željela Ozila, Messi zabranio transfer?

E. Čaušević

Iz Barcelone sigurno je jedan od najgorih ljetnih prelaznih rokova u posljednjih desetak godina.

Katalonski klub je ostao bez jednog od najboljih igrača Neymara koji je svoju karijeru nastavio u PSG-u i navijači Barce smatraju da čelni ljudi kluba nisu našli adekvatnu zamjenu za Brazilca. Također, navijači ovog kluba su poručili da se nije dovoljno dobro radilo ni na ostalim pojačanjima, jer je svima jasno da Barca ima dosta problema u odbrani, ali i veznom redu.

Čelnici Barcelone ovog ljeta su vodili mnoge pregovore širom Evrope, ali su u rijetkim situacijama uspjeli na kraju da izađu kao pobjednici. No, ono što je iznenadilo sportsku javnost jeste da je Barca imala dobre šanse da dovede nekadašnjeg veznjaka Real Madrida Mesuta Ozila, no ovaj transfer je, navodno, stopirao Lionel Messi.

Kako piše Don Balon, Barcelona je stupila u kontakt s njemačkim reprezentativcem i uspjela da dogovori uslove ugovora, te je ostalo još da se s Arsenalom dogovori oko visine obeštećenja. No, tada je u priču ušao Messi koji je poručio da Ozil ne treba doći jer on smatra da Nijemac nije dovoljno dobro pojačanje za Katalonce.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ozilov ugovor s Arsenalom ističe na kraju ove sezone i kako sada stvari stoje ovaj njemački reprezentativac će napustiti Emirates narednog ljeta kao slobodan igrač. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi