Bartomeu: S Messijem je sve dogovoreno oko novog ugovora
Foto: EPA

Smiruje strasti

Bartomeu: S Messijem je sve dogovoreno oko novog ugovora

E. Čaušević

Predsjednik Barcelone, Josep Maria Bartomeu, nalazi se još uvijek u centru pažnje španskih medija nakon veoma lošeg ljetnog prelaznog roka.

Bartomeu se nalazi na udaru  javnosti nakon što nije uspio dovesti Coutinha u Barcelonu iako je najavljivao da je sve završeno. Da stvari budu još gore za predsjednika Barce u javnost je procurila informacija da Lionel Messi nije produžio svoj ugovor iako su iz katalonskog kluba tvrdili suprotno.

Messijev ugovor s Barcom ističe početkom naredne godine, a prije nekoliko mjeseci Barcelona je objavila da je Messi produžio saradnju s klubom, ali se ispostavilo da te informacije nisu tačne. No, predsjednik Barce je poručio da je sve završeno.

"Sve je dogovoreno i potpisano. Postoje tri ugovora koja su potpisali Messijeva fondacija, ja i njegov brat koji je agent. Sitnice oko ugovora će biti brzo riješene i mi smo opušteni što se tiče te situacije. Kada se vrati s reprezentativnih obaveza bit će zvanično objavljeno da je produžio svoj ugovor", poručio je Bartomeu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi