Foto - EPA

Dubravka nije želio na Teatar snova

Nekima je Old Trafford san, ali ima onih koje je baš briga: Golman hladnokrvno odbio United

Midhat Šljivak

Iznenađujući potez posljednjeg dana zimskog prelaznog roka napravio je 33-godišnji slovački golman Martin Dubravka.

On je odbio mogućnost da potpiše za Manchester United iako su Crveni đavoli s Newcastleom već dogovorili razmjenu u kojoj bi na St. James Park poslali Deana Hendersona.

Svi su pristali na dogovor, ali ne i Dubravka. On nije želio da sjedi na klupi i da bude rezerva Davidu de Gei te je propustio šansu da postane član velikog Manchester Uniteda.

Očigledno da Crveni đavoli nisu više veliki izazov za fudbalere. Dubravka je dokaz tome i on je radije odabrao da brani nego da bude rezerva u timu s Tetra snova.

Nisu svi zaluđeni imenom kluba. Dubravka želi da brani i zbog toga je zaustavio veliki dogovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Martin Dubravka je član Newcastlea od 2018. godine, a ranije je u karijeri branio za Žilinu, Esbjerg, Slovan Liberec i Spartu iz Praga.

Njegovo dovođenje timu sa St. James Parka se isplatilo. Imao je doduše kiksova, ali je mnogo više bilo spektakularnih odbrana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.