Rooney namjerno nosio krampone da povrijedi igrača Chelseaja, a sada se pojavio i video prekršaja

Sve priznao u intervjuu

Rooney namjerno nosio krampone da povrijedi igrača Chelseaja, a sada se pojavio i video prekršaja

Endin Čaušević

Wayne Rooney prije nekoliko dana šokirao je fudbalsku javnost kada je u intervjuu otkrio da je na meču protiv Chelseaja namjerno htio da nekog povrijedi.

Rooney je najbolje dane svoje karijere proveo u dresu Manchester Uniteda gdje će ostati upisan kao legenda. Na Old Trafford je stigao još kao tinejdžer na ljeto 2004. godine iz Evertona za skoro 40 miliona eura.

On je u dresu Crvenih đavola igrao čak 13 godina, te je otišao na ljeto 2017. godine kada se vratio u Everton. Rooney je karijeru završio prije godinu dana u Derbyju, a sada je dao intervju koji je izazvao nevjerovatnu pažnju.

To se posebno odnosi na dio kada je Rooney govorio o utakmici protiv Chelseaja koja se igrala 2006. godine.

Rooney je sve šokirao priznanjem da je u tom meču na Stamford Bridgeu nosio namjerno krampone na kopačkama kako bi povrijedio nekog od igrača Chelseaja. Iako je vrijeme bilo odlično za igru on se odlučio za krampone, a sada je svima objasnio zašto je to uradio.

"Nosio sam krampone na toj utakmici jer sam htio nekoga da povrijedim. Chelseaju je trebao samo bod da osvoje Premiership, a to tada nisam mogao da podnesem. Kramponi su tada bili legalni i mogli su se nositi, ali ja sam nosio dosta veće krampone od dozvoljene veličine", rekao je Rooney.

Samo sedam minuta bilo je dovoljno Rooneyju da pokuša ostvariti svoj plan. Tada je žestoko faulirao Johna Terryja kojeg je namjerno nagazio, a defanzivac Plavaca je ostao ležati na terenu i tražiti ljekarsku pomoć.

Nakon što mu je pružena pomoć Terry je vidio tragove krampona koje je Rooney nosio, ali mu tada nije bilo jasno šta se dešava. Tek kada je Rooney priznao prije nekoliko dana šta je uradio Terryju je bilo sve jasno, te se oglasio na Twitteru gdje se nasmijao na ovu Rooneyjevu izjavu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Je li ovo bilo kada si ostavio tragove krampona na mojoj nozi", napisao je Terry, a ubrzo nakon toga pojavio se i video ovog prekršaja o kojem je Rooney govorio.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...nisam nista lijepo ni ocekivao od igraca kluba u kojem igraju silovatelji i alkoholicari.
5 6
user1614932756
Sta ce klosar kompleks im nabijao chelzi ubijaju ih redovno
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi