Foto - EPA

Odluka je već donesena

Miralem Pjanić već zna gdje će igrati naredne sezone

Midhat Šljivak

Bh. veznjak Miralem Pjanić (31) posuđen je ove sezone iz Barcelone u Bešiktaš.

Imao je 31-godišnji veznjak dobar početak u Turskoj, zatim je uslijedila blaga kriza koju je pratila i loša igra aktuelnog šampiona Super lige.

Ipak, navijači i rukovodstvo Bešiktaša prezadovoljni su onim što iskusni bh. fudbaler pokazuje, a izvjesno je da će Miralem i naredne sezone igrati u redovima istanbulskog kluba.

Novinar Mundo Deportiva Gabriel Sans donio je informacije o igračima Barcelone koji su na posudbi u Turskoj.

"Miralem Pjanić će ostati u Bešiktašu. Također, Galatasaray želi produžiti posudbu Inakija Pene za još jednu sezonu", rekao je Sans.

Pjanić je ove sezone odigrao 22 utakmice u svim takmičenjima za Bešiktaš i upisao je četiri asistencije.

Pjanić: Na ljeto se moram vratiti u Barcelonu, ali da ja odlučujem...

Turski klub želi da zadrži Pjanića na posudbi i za narednu sezonu, no u Barceloni razmišljaju samo o prodaji bh. veznjaka.

Iskusni veznjak u Barcelonu je stigao na ljeto 2020. godine iz Juventusa kao veliko pojačanje, ali se nije naigrao u prvoj sezoni kod Ronalda Koemana i odlučio je da je najbolje da napusti klub.

Pjanić je u Bešiktašu standardan otkako je došao iz Barcelone i za turske medije je priznao da bi najradije ostao u Istanbulu i nakon završetka ove sezone.

"S Barcelonom imam još dvije godine ugovora, a u Bešiktaš sam stigao na posudbu do kraja sezone. Zato se ja ovog ljeta moram vratiti u Barcelonu, ali da ja odlučujem, ostao bih u Bešiktašu", rekao je Pjanić.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bh. reprezentativac je u razgovoru za turske medije jasno poručio da je sretan u Istanbulu i da je Bešiktaš veliki klub.

"Barcelona je veliki klub, klub kojeg svi poštuju. Međutim, ja sam veoma sretan u Bešiktašu. Turska je prelijepa država, Bešiktaš je također veliki klub i ja bih zaista volio da ostanem igrati ovdje", dodao je Pjanić.