Od njega Amerikanci najviše očekuju

Christian Pulišić priznaje da teško podnosi pritisak

Edmir Škorić

Američki reprezentativac Christian Pulišić teško podnosi pritisak tamošnje javnosti.

Pulišić se smatra najboljim američkim nogometašem i zvijezdi Chelseaja ova etiketa stvara ogroman teret.

On je igrao u Borussiji Dortmund, pa je prešao u Chelsea, a nije se nametnuo kod trenera Thomasa Tuchela.

Od njega američka javnost ima velika očekivanja, još kada je bio tinejdžer u Dortmundu. Amerikanac hrvatskih korijena sada priznaje da mu to stvara probleme kada igra u dresu SAD-a.

"Ponekad je teško živjeti s tim. Često radim prevelik pritisak i opterećujem se činjenicom da moram još bolje igrati u dresu reprezentacije nego na klupskoj razini. Osjećam se dužnim odlučivati utakmice za SAD, što naravno nema smisla. Imamo sjajnu momčad i ne moram sam rješavati utakmice niti zabijati golove. Moram igrati kako najbolje znam, a ostalo će doći. Previše kompliciram stvari", rekao je Pulišić.

23-godišnjak dres američke reprezentacije nosi od 2016. godine i do sada je na 45 mečeva postigao 18 golova.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.