Došao u kultnu Zalagaonicu da proda Pulišićev dres, a Amerikanci pokazali koliko ih fudbal ne zanima

Cijena ga razočarala

Došao u kultnu Zalagaonicu da proda Pulišićev dres, a Amerikanci pokazali koliko ih fudbal ne zanima

Endin Čaušević

Američki reprezentativac Christian Pulišić našao se u centru pažnje nakon što se njegov dres pojavio u kultnoj emisiji Zalagaonica (Pawn Shop).

Zalagaonica se već duže od deset godina emituje na kanalu History i itekako je praćena i na ovim prostorima.

U centru pažnje zbog ove emisije našao se i Pulišić jer je jedan od njegovih fanova pokušao prodati njegov potpisan dres, ali se nije previše proslavio.

On je tražio 1.500 dolara za dres kojeg je potpisao američki reprezentativac, te se potrudio da ga urami i što bolje predstavi, ali na kraju nije bio previše zadovoljan stvarnom cijenom na tržištu.

Stručnjak za procjene potpisa Steve Grad je potvrdio autentičnost dresa i potpisa, ali je razočarao vlasnika istog kada je otkrio da vrijednost dresa iznosi oko 400 dolara.

On je objasnio da takvih dresova ima mnogo, te da potpis Pulišića nije toliko vrijedan s obzirom koliko autograma daje skoro svake sedmice. No, koliko nisu upućeni baš u fudbal dovoljno govori činjenica da su ga počeli porediti s Lionelom Messijem i Cristianom Ronaldom, a jedan od njih je rekao da je Pulišić "LeBron fudbala".

Oglasi

Vlasnik ovog dresa je vidno bio razočaran cijenom, a iz Zalagaonice mu uopšte nisu dali ponudi i odlučili su da im se ne isplati kupovati ovaj dres jer bi im trebalo predugo vremena da ga prodaju i zarade na njemu.

Predmeti u Zalagaonici koštaju od jednog dolara do nekoliko miliona dolara

Zalagaonica se počela emitovati još 2009. godine i postala je svjetski hit, a serija i dalje traje.

Ovu radnju osnovao je Richard Harrison koji je preminio prije nekoliko godina, a sve je u svoje ruke uzeo njegov sin Rick. Također, veći dio dionica ima i Rickov sin, Corey, koji je i najzaslužniji za emitovanje ove serije.

Također, dio Zalagaonice je i Chumlee koji je postao itekako popularan, a radi u ovoj radnji već godinama. Chumlee je kao dio porodice, te je neizostavan član prve postave.

U njihovoj radnji smo vidjeli neke nevjerovatne predmete, a cijene su išle i do nekoliko miliona dolara.

Što se tiče Pulišića on je rođen u Hersheyu, savezna država Pennsylvania, 18. septembra 1998 godine. Profesionalnu karijeru je započeo u Borussiji Dortmund gdje je nakon dobrih igara u akademiji, te nakon samo 15 odigranih mečeva prebačen u prvi tim. Imao je samo 17. godina.

U svojoj prvoj sezoni nastupao je rijetko ali je njegov angažman dramatično porastao sljedeće sezone kada je sa Dortmundom osvojio DFB pokal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U januaru 2019, je u transferu vrijednom 57,6 miliona funti prešao u Chelsea i tako postao najskuplji sjevernoamerički igrač svih vremena.

Za Chelsea je odigrao 60 utakmica i postigao 15 golova dok je za A selekciju SAD-a odigrao 42 utakmice te postigao 17 golova.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
Dan te yebo, ovog Corya (ili kako se vec zove) droge pojele do kosti :O
10 1
Hare
Kaze LeBron of Soccer xD
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi