Samo čudo može zaustaviti City na putu do titule

Sterlingov dan za pamćenje

Edmir Škorić

Manchester City je nezaustavljiv ove sezone u Premiershipu, a 20. pobjedu ostvario je večeras u Norwichu.

U 25. kolu Premiershipa izabranici Pepa Guardiole gostovali su kod davljenika Norwicha i isuviše lako upisali nova tri boda. Slavili su s visokih 4:0.

Trenutno City ima čak 12 bodova prednosti nad Liverpoolom, koji istini za volju ima i dvije utakmice manje od Građana, no zaista je potrebno čudo da titula ponovo ne dođe na Etihad.

Raheem Sterling je u 31. minuti pogodio za vodstvo gostiju iz Manchestera, koji su u nastavku s dva gola otklonili sve dileme oko pobjednika.

Najprije je Phil Foden povisio na 2:0 u 48. minuti, da bi danas raspoloženi Sterling dokrajčio Kanarince golom u 70. minuti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sterling je ovaj njemu divan dan upotpunio hat-trickom, a to mu je omogućio njegov tim koji mu je dao da izvede penal za 4:0. Doduše, krilni nogometaš je najprije promašio, no odbijenu je loptu ipak pospremio u mrežu.

City će za sedam dana ugostiti Tottenham, dok će Norwich na preteško gostovanje kod Liverpoola na Anfieldu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.