Southampton šokirao Tottenham u Londonu, Manchester City pobijedio Brentford

Mečevi 24. kola

Southampton šokirao Tottenham u Londonu, Manchester City pobijedio Brentford

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja večeras su na svom terenu pobijedili Brentford sa 2:0, dok je Southampton u gostima nakon poreokreta savladao Tottenham sa 3:2.

U Londonu smo gledali fantastičnu utakmicu između Tottenhama i Southamptona, a na kraju su gosti slavili sa 3:2 nakon sjajnog preokreta koji su napravili u finišu utakmice.

Tottenham je dobro počeo meč i u 18. minuti uspio da povede sa 1:0 kada je Bednarek postigao autogol. Ipak, samo pet minuta kasnije gosti su poravnali na 1:1, a strijelac je bio Broja.

Londonski klub do novog vodstva došao je u 70. minuti golom Sona za 2:1 i činilo se tada da tri boda ostaju u Londonu. Ipak, u samom finišu meča Southampton je šokirao Tottenham i navijače ovog tima.

Gosti su u 80. minuti uspjeli da poravnaju na 2:2 kada je Elyounoussi pogoio na asistenciju Ward-Prowsea.

Samo dvije minute kasnije Southampton je vodio sa 3:2. Ward-Prowse je ponovo bio asistent, a pogodak za veliki preokret gostujućeg tima postigao je Adams glavom.

Tottenham je pokušao do kraja barem da do dođe do boda, ali nije uspio iako je Bergwijn pogodio u 94. minuti za 3:3, ali je gol poništen zbog ofsajda i ostalo je 2:3. Tottenham je sada sedmi na tabeli sa 36 bodova, dok je Southampton na desetom mjestu sa 28 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U istom terminu večeras se igrao meč Manchester City - Brentford, a na kraju je aktuelni prvak Engleske slavio sa 2:0 pred svojim navijačima.

City je poveo u 40. minuti kada je Mahrez pogodio iz penala, a konačnih 2:0 postavio je Kevin de Bruyne u 69. minuti utakmice. Građani su ostali prvi sa 60 bodova, dok je Brentford na 14. mjestu sa 23 boda.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Moglo bi se opet zaguzvati u engleskoj ...City 12 poena ispred sa dvije utakmice prednosti .. dakle ako Liverpul uspije dici te dvije tekme izostatka medjusobni duel bi mogao znaciti njihov povratak u burbu ... ili citijevo krunisanje :)
2 0
Kiss
Kako Tottenham igra neće ni u europu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti