Poljak govorio o dva najveća talenta u svijetu nogometa

Lewandowski isuviše iskren na pitanje o Haalandu i Mbappeu: "Ne mogu ih zamisliti..."

Edmir Škorić

Erling Haaland i Kylian Mbappe su nogometna budućnost i očekuje da godinama koje slijede budu ono što su bili Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

Velika su očekivanja od francuske i norveške zvijezde. Jedan je sada u PSG-u, drugi u Borussiji Dortmund, no vjeruje se da bi već na ljeto obojica mogli da budu članovi velikih timova poput Real Madrida.

U posljednjih 12 godina sve ljubitelje nogometa oduševljava rivalstvo Lea Messija i Cristiana Ronalda, koji su od 2008. godine kupili sva moguća priznanja. Mogu li Haaland i Mbappe u budućnosti zauzeti mjesto Argentinca i Portugalca, koji su tako dugo bili na vrhu?

Svoje mišljenje o ovoj temi iznio je Bayernov napadač Robert Lewandowski, koji je godinama smatran za jednog od najboljih napadača na svijetu.

"Messi i Ronaldo su toliko napravili osvojivši sve moguće trofeje. Mislim da će u sljedećih 10 godina biti nekoliko igrača koji će konkurisati za titulu najboljeg igrača svijeta", priznao je Lewandowski za goal.com, pa je dodao:

"Haaland i Mbappe imaju vještine, ali ko zna hoće li biti još mladih napadača u sljedeće dvije ili tri godine. Međutim, ne mogu ih zamisliti da dominiraju u nogometu na način na koji su to radili Ronaldo i Messi u posljednjih 12 godina".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland je od dolaska u Borussiju postigao 80 golova u samo 79 utakmica u svim takmičenjima, no Norvežanin je trenutno povrijeđen i često ima problema sa zdravljem.

S druge strane, Mbappe je samo u tekućoj sezoni zabio 21 gol uz 16 asistencija u 31 utakmici za PSG. Trenutno su superiorni, nemoguće ih je zaustaviti, ali ko zna šta donosi budućnosti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.