Mbappe 'jači od VAR-a': Jednom ga je razočarao, ali drugi put Rennesu nije bilo spasa

Pobjeda Parižana

Mbappe 'jači od VAR-a': Jednom ga je razočarao, ali drugi put Rennesu nije bilo spasa

E. Ganibegović

PSG je u 24. kolu francuske Ligue 1 s 1:0 savladao Rennes.

Prvo veće uzbuđenje vidjeli smo u 14. minuti kada Santamaria nakon kornera šutira glavom nakon kornera, ali lopta odlazi malo pored gola PSG-a.

Domaći tim je mogao do prednosti pred kraj prvog dijela utakmice. Mbappe je primio loptu u šesnaestercu gostiju i šutirao, ali lopta je uzdrmala stativu. Vidno nervozan Mbappe pravi faul odmah nakon toga za koji dobija javnu opomenu.

U 65. minuti utakmice Mbappe postiže gol, ali uzalud. Intervenisao je VAR i ustanovio da je pogotku prethodila ofsajd pozicija, pa je gol opravdano poništen.

Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, sve do četvrte minute sudijske nadoknade. Lionel Messi asistira, a Kylian Mbappe postiže gol za 1:0 i pobjedu svog tima. Ovoga puta ni VAR nije mogao pomoći Rennesu.

Gol Mbappea pogledajte klikom OVDJE.

PSG je s 59 bodova prvi sa 16 poena prednosti ispred drugoplasiranog Marseillea, dok je Rennes na 5. mjestu s 37 bodova.

Ono što slijedi za PSG je duel s Real Madridom u osmini finala Lige prvaka za četiri dana, dok naredni izazov Rennes očekuje 20. februara kada u narednom kolu igra protiv Troyesa na domaćem terenu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 24. kolo:

PSG - Rennes 1:0

Top Komentari

axel42
Joj naslova mati mila! Kako mislite jači od VARA? Pa nije on jači od VARA nego provjereno i gol priznat. Ja neznam stvarno kakva vi njesra pišete. Plus ovaj kako ga vi nazivate Dream Team se jedva provlači, valjda ih Real nag uzi!!
10 3
Nele.
Mbape je najbolji trenutno. Naklon majstore.
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi