Remi na RCDE-u

Xavi pogodio s izmjenom: Barcelona uz zvuk sirene izbjegla sramotu u gradskom derbiju

Eldar Ganibegović

U 24. kolu španske Primere gledali smo gradski derbi između Espanyola i Barcelone, a završeno je neriješeno, 2:2.

Tek što je utakmica počela, Jordi Alba asistirao, a Pedri pogađa za 0:1. Gol pogledajte klikom OVDJE.

Nakon toga Barcelona je propustila dvije šanse preko Torresa i jednu preko Traorea, pa je morala doći kazna, a došla je u 40. minuti.

Asistira De Tomas, a za izjednačenje pogađa Darder. Klikom OVDJE pogledajte taj gol.

Prvo uzbuđenje u drugom poluvremenu u 56. minuti utakmice. Gavi od prečku šalje loptu u gol za novo vodstvo Barcelone - koje se nije dogodilo. Intervenisao je VAR i gol je poništen.

Osam minuta nakon toga uloge zamijenjene u Espanyolu. Darder asistira, a Raul de Tomas pogađa za preokret. Taj gol pogledajte OVDJE

Najveću šansu za Barcelonu imao je Luuk de Jong u prvoj minuti nadoknade, ali njegov šut odlazi malo iznad gola.

U trećoj minuti nadoknade oba tima su ostala s 10 igrača, nakon što su po drugi žuti karton dobili Gerard Pique i Nico Melamed.

I kada su svi mislili da će Espanyol upisati tri boda, rezervista Luuk de Jong u 96. minuti pogađa za 2:2 i donosi bod svom timu.

Barcelona je sada četvrta s 39 bodova, dok je Espanyol na 13. poziciji s 11 manje. Naredni izazov Barcelonu čeka u 1/16 finala Evropske lige protiv Napolija na Nou Campu, dok Espanyol za sedam dana dočekuje Sevillu u 25. kolu Primere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 24. kolo:

Espanyol - Barcelona 2:2 (Darder 40', de Tomas 64'; Pedri 2', de Jong 90+6')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.