Hoće li Dembele na tribine ili će i dalje igrati? Xavi je donio konačnu odluku o tome

Francuz to ne zaslužuje, ali...

Hoće li Dembele na tribine ili će i dalje igrati? Xavi je donio konačnu odluku o tome

Edmir Škorić

Trener Barcelone Xavi planira koristiti Ousmanea Dembelea do kraja sezone.

Francuski reprezentativac čeka ljeto kako bi kao slobodan igrač promijenio tim. Ispao je jako nekorektan prema klubu koji ga je Borussiji Dortmund 2017. godine platio vrtoglavih 105 miliona eura, pa je odbijao produžiti ugovor, a zatim i sve moguće posudbe ili transfere tokom zimskog prijelaznog roka.

Dembele je svojim postupcima razočarao apsolutno sve, ali i pored toga nije žestoko kažnjen kako se predviđalo, odnosno nije poslan na tribine i Xavi tvrdi da će ga držati u rosteru do kraja sezone.

"On je igrač našeg tima. On će pomoći ekipi i sigurno će igrati. To je zatvorena tema. Htio sam dati Ousmaneu minute protiv Atletico Madrida, ali okolnosti nisu dovele do toga", kazao je Xavi novinarima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dembele, koji se i dalje povezuje s ljetnim prelaskom u Manchester United, zabio je jednom i dodao dvije asistencije u 11 nastupa za Barcelonu tokom sezone 2021/22, a dobar dio nje propustio je zbog učestaih povreda.

Da se pita navijače Barcelone, Dembele više ne bi obukao dres katalonskog tima, posebno jer sada Xavi na raspolaganju ima veliki broj igrača tog profila...

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Boli nas quro.
1 4
DamirT
Ako se povrijedjivao stalno u Barci,sta ce bit ako ode u Manchester..Ima da ga slome
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi