Tužna ispovijest sjajnog fudbalera: "Drugovi rade cijeli dan i nemaju novca, a sretniji su od mene"

Prošao kroz pakao

Tužna ispovijest sjajnog fudbalera: "Drugovi rade cijeli dan i nemaju novca, a sretniji su od mene"

Admin Čaušević

Igrati na visokom nivou i u poznatim klubovima te zarađivati ogroman novac ne znači nužno biti i sretan čovjek. 

Sergi Darder je vrlo dobro poznato ime ljubiteljima španskog fudbala, 28-godišnji veznjak koji ove sezone odlično igra u Espanyolu. Do sada je zabio gol i upisao četiri asistencije.

Darder je u razgovoru za ESPN otvorio dušu priznavši da je prošao kroz pakao te se uopšte nije osjećao sretnim.

"Da se ne osjećam dobro prihvatio sam to 2020. godine. Neću koristiti termin depresija jer ima ljudi koji prolaze kroz teška vremena, ali trebala mi je pomoć. Želio sam biti fudbaler. Imati automobil, porodicu, djecu... Imao sam sve i nisam bio sretan."

"Morao sam se promijeniti. Ne mogu biti u situaciji da imam sve o čemu sam sanjao, a da budem nesretan. Moji prijetlji rade po cijeli dan, razbiju kamen, nemaju novca i sretniji su od mene. Šta nije u redu sa mnom", pitao sam se.

"Godinu su mi majka, žena i agnet govorili da nisam dobro, da se ne trebam zaključavati u sobu, da izađem vani i da tražim pomoć. Bilo je to teško prihvatiti. Nisam želio ni da treniram. Svi su bili bolji od mene. Osjećao sam se bezvrijednim."

Oglasi

Na njegovu sreću situacija se okrenula i sada ponovo uživa u fudbalu.

"Sada mogu reći da uživam u fudbalu što nisam radio dvije godine. Prije sam stalno bio ljut, to više nije slučaj. Na treninzima nisam ni s kim želio da pričam. Rekli bi mi nešto i ja bih galamio na njih. Fudbal me izjeo iznutra, morao sam zatražiti pomoć."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Zadatak mi je bio da svoju porodicu učinim ponovo sretnom i specijalista mi je pomogao u tome. Kada sam sredio taj dio života, okrenuo sam se fudbalu. Idete od psihologa ka mentalnom treneru", završio je ovaj 28-godišnjak.

Darder je počeo igrati u Espanyolu odakle odlazi u Malagu koja ga je 2015. godine prodala u Lyon za 13 miliona. U Kataloniju se vratio 2018. godine kada ga je Espanyol platio osam miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi