Nevjerovatno koliko je brz

Pratio Mbappea u stopu, a dok je trepnuo napadač PSG-a je samo nestao

Endin Čaušević

Fudbaleri PSG-a sinoć su na svom terenu pobijedili Real Madrid sa 1:0 u prvom meču osmine finala Lige prvaka.

Parižani su u posljednjim minutama utakmice uspjeli da slome otpor kraljevskog kluba i dođu do pobjede, a junak je bio nevjerovatni Kylian Mbappe.

Mbappe je zabio sjajan pogodak za 1:0 u četvrtoj minuti sudijske nadoknade kada je sjajno "nasamario" Militaa i Lucasa, a zatim je savladao Courtoisa.

Francuski napadač je odigrao sjajnu utakmicu protiv vjerovatno svog budućeg kluba, te je još jednom pokazao da se radi o zaista fantastičnom igraču.

Još jedan potez Mbappea iz drugog poluvremena je oduševio sve. Svojim kretnjama je nadmudrio Militaa koji je pokušao da prati u stopu napadača PSG-a, a onda se Mbappe jednostavno "izgubio".

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Uspio je pobjeći Militau i krenuti na dugu loptu koju je Courtois izbio, a na kraju Mendes nije uspio da postigne pogodak.

No, ovim kretnjama je Mbappe pokazao još jednom koliko ga je teško čuvati, te je demonstirao svoju nevjerovatnu brzinu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.