Foto - EPA

Pregovori s hrvatskim fudbalerima

Marotta donio lijepe vijesti navijačima Intera: "Pregovaramo s njima, želja je obostrana"

Midhat Šljivak

Izvršni direktor Intera Giuseppe Marotta saopštio je večeras kako je klub u pregovorima s hrvatskim fudbalerima Ivanom Perišićem i Marcelom Brozovićem oko novih ugovora.

Obojici fudbalera na kraju sezone ističu ugovori i njegova sloboda privlačna je brojnim klubovima širom Starog kontinenta.

Međutim, oni žele ostati na Giuseppe Meazzi, a i Inter ih želi i dalje u klubu.

"U pregovorima smo s Brozovićem i Perišićem o novim ugovorima. Oni silno žele ostati ovdje, a i naši osjećaji su isti. Želimo ih u ekipi", rekao je Marotta za Sky.

Ivan Perišić je član Intera od 2015. godine. Imao je jednu posudbu u Bayernu, ali se ponovo vratio na Meazzu. Za Nerazzurre je ovaj 33-godišnji krilni napadač odigrao 236 utakmica i postigao je 50 golova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

S druge strane Brozović je u klubu od 2014. godine. On je nastupio 274 puta i postigao je 25 golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.