Zvjezdana noć ne može bez Bosanca! Džeko krasi naslovnicu uglednog medija

Dijamant je svjetska zvijezda

Zvjezdana noć ne može bez Bosanca! Džeko krasi naslovnicu uglednog medija

Admin Čaušević

Edin Džeko je već godinama među najboljim napadačima svijeta te praktično sve odbrane strahuju od njegovih golova. 

Džeko je u jesen karijere dobio priliku da igra u vrhunskom timu te to na sjajan način koristi. Za kratko vrijeme nametnuo se kao udarna igra Intera, najboljeg italijanskog tima i osvajača Serije A.

Sarajlija je u dosadašnjem dijelu sezone bio odličan u velikim utakmicama, a najveći izazov čega ga večeras kada na San Siro u meču osmine finala Lige prvaka stiže Liverpool.

Na dan utakmice popularni Dijamant je osvanuo na naslovnici ugledne Gazzette dello Sport zajedno sa Mohamedom Salahom.

"Zvjezdana noć", piše Gazzetta uz kratki uvog da Simone Inzaghi priprema tandem Džeko-Lautaro Martinez koji će se suprotstaviti Juergenu Kloppu.

Oglasi

Legendarni kapiten Nerazzurra, Giuseppe Bergomi, je u najavi utakmice za Corriere dello Sport kazao da će Džeko biti glavno oružje Intera.

"Koji faktori idu u prilog Interu? Džeko i San Siro. Englezi se na gostovanjima znaju mučiti. Potrebno je da se čuju navijači", poručio je Bergomi.

Džeko je do sada u karijeri odigrao 13 mečeva protiv Redsa. Zabio im je pet golova, ali U posljednji okršaja mu je ostao gorkog okusa jer je Liverpool izbacio Romu u polufinalu Lige prvaka.

U ovoj sezoni Lige prvaka bh. golgeter je tri puta tresao protivničke mreže, a navijači Nerazzurra se nadaju da će pogoditi i večeras.

Inače, engleski tim slovi za favorita u ovom dvomeču, ali i prvak Italije ima svoje adute. Svjestan je toga i Klopp koji je uputio komplimente prvaku Italije.

Oglasi

Na pressici uoči utakmice je komentarisao prvaka Italije za kojeg nastupa veliki broj igrača za prostora bivše Jugoslavije.

Upitan da izdvoje nekog od igrača Intera od svih Balkanaca Klopp je ispred Džeke stavio samo jednog i to Ivana Perišića koji je u izvrsnoj formi.

"Perišić, osvojili smo duplu krunu u Njemačkoj. Divim mu se, dosta mi se sviđa. Zatim je tu Džeko i ostali", rekao je Klopp.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Ako uspijemo dominirati bit će dobro. Inter se kompaktno brani, igramo protiv vrhunske i veoma jake ekipe. Pratio sam ih i ove sezone. Veoma su disciplinovani i dobro pripremljeni."

"U teoriji je prednost za nas što ćemo igrati prvu utakmicu u gostima, ali sve zavisi od rezultata. Znamo da možemo računati na podršku s Anfield Roada, ali ne zavisimo samo od toga", dodao je Nijemac.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Malmi_Suomi
SARAJEVSKI svjetski bosanskohercegovački DIJAMANT Džeko Edin !!!
2 1
Bhf111
Sretno Dzeko
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije