Redsi slavili na Meazzi

Inter se ispromašivao, a Liverpool u finišu utakmice to brutalno kaznio

Endin Čaušević

Fudbaleri Liverpoola pobijedili su večeras Inter u gostima sa 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

Inter je bolje otvorio večerašnju utakmicu na Meazzi i bilo je jasno da prvak Italije želi doći do pobjede i ostvariti prednost pred revanš meč koji se narednog mjeseca igra na Anfieldu.

Domaći su prvi zaprijetili u petoj minuti kada je pokušao Lautaro Martinez, ali je lopta otišla pored desne stative. Samo četiri minute kasnije prijeti i Liverpool. U šansi je bio Thiago koji je pokušao s vrha kaznenog prostora, ali i on šutira pored gola.

Pet minuta kasnije u prilici je bio Mane. Nakon centaršuta Senegalac je pokušao glavom, no bio je neprecizan i lopta ide preko gola Handanovića.

Samo dvije minute kasnije fantastična prilika za Inter. Nakon centaršuta s lijeve strane lopta dolazi u petercu do Calhanoglua koji dobro šutira, ali je prečka bila saveznik Alissona i ostalo je 0:0.

Mane je pokušao ponovo u 23. minuti kada je imao odličnu šansu, ali ponovo je šutirao pored gola. Pet minuta kasnije iz slobodnjaka je pokušao Alexander-Arnold, no promjene rezultata nije bilo.

Inter je zaprijetio u samom finišu prvog dijela. Nakon centaršuta glavom je šutirao Škriniar, no i on šutira pored gola.

U drugom poluvremenu Inter je bio dosta agilniji i dosta više je prijetio od Redsa. U 56. minuti Perišić je sjajno prošao po lijevoj strani i ubacio je u peterac, ali Lautaro u djeliću sekunde kasni i nije uspio da pošalje loptu u gol.

Mreža Liverpoola zatresla se u 60. minuti kada je Edin Džeko izašao sam na Alissona i pogodio, ali je pogodak bh. napadača opravdano poništen zbog ofsajda.

Tri minute kasnije konačno prijete i Redsi. U šansi je bio Luis Diaz koji je iz dobre pozicije šutirao direktno u Handanovića.

Inter je novu šansu imao u 73. minuti Calhanoglu je izveo korner, najviši u kaznenom prostoru Liverpoola bio je Dumfries koji je šutirao preko gola Alissona.

I onda u 76. minuti šok za igrače i navijače Intera. Robertson je izveo korner i sjajno centrirao za Roberta Firmina koji glavom matira Handanovića za vodstvo Liverpoola od 1:0.

Četiri minute kasnije Inter ponovo prijeti. Alexis je pokušao uposliti Džeku, ali je Thiago uspio da presječe loptu na koju je naletio Perišić i sa nekih 17 metara dobro šutirao, no lopta je otišla preko gola.

U 83. minuti ponovo muk na Meazzi. Alexander-Arnold centrira s desne strane, jedan igrač Liverpoola je glavom spustio loptu na koju je natrčao Mohamed Salah koji je savladao Handanovića i pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inter je pokušao do kraja utakmice barem da smanji prednost, ali nije uspio. Liverpool je slavio sa 2:0 i tako ostvario odličan rezultat pred revanš utakmicu na Anfieldu koja je na rasporedu 8. marta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.