Poluvrijeme na Signal Iduna Parku

No Haaland no party: Škoti za tri minute pokorili Dortmund

Eldar Ganibegović

U toku je pauza između dva poluvremena na utakmici 1/16 finala Evropske lige između Borussije Dortmund i Rangersa.

Njemački tim skoro da nije napravio ništa u prvih 45 minuta utakmice, a to su gosti iz Škotske itekako znali da kazne i vode s 0:2.

Prvu šansu na utakmici imao je Borna Barišić kojem je u 10. minuti sjajnu šansu skinuo Gregor Kobel.

U 37. minuti nakon konsultacije s VAR-om penal za goste, nakon što je Zagadou igrao rukom. Odgovornost preuzima James Tavernier i pogađa za 0:1. Gol pogledajte klikom OVDJE.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Nije se domaćin ni oporavio od šoka, a Rangers već u novom naletu. U 41. minuti Kobel sjajno brani Morelosa, lopta odlazi u korner, ali Morelos se nakon njega popravlja i zabija za 0:2. OVJDE pogledajte njegov gol.

Danas nema Erlinga Haalanda zbog povrede kuka i njegovo neigranje se i previše odrazilo na igru Borussije Dortmund i vidjet ćemo šta je za nastavak utakmice spremio Marco Rose.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.