U prostorijama Adidasa u Njemačkoj održan tajni sastanak, Haalandov odgovor svi čekaju

Norvežanin nije odlučio

U prostorijama Adidasa u Njemačkoj održan tajni sastanak, Haalandov odgovor svi čekaju

Edmir Škorić

Sjajnog Erlinga Haalanda (21) vjerovatno želi svaki klub na svijetu, ali rijetki mogu da ispoštuju zahtjeve i da kupe ovog fantastičnog napadača.

Haalanda, dakle, priželjkuju svi, no naravno da se njemu najviše raduju u klubovima kao što su Real Madrid, Barcelona, PSG, Bayern ili Manchester City i Manchester United, pa svakako i Liverpool, Chelsea... Dakle, govorimo o bogatim timovima na Starom kontinentu koji na ovaj ili onaj način mogu izdvojiti desetine, ako ne i stotine miliona eura kako bi kupili golgetera Borussije Dortmund.

Klubovi će ući u otvorenu trku za Haalandov potpis, a lukavi predsjednik Reala Florentino Perez čini sve da on na kraju dobije ovog dragulja. Njemački Bild je objavio kako su početkom februara održani tajni sastanci s Haalandom i njegovim ocem i to ni manje ni više nego u prostorijama Adidasa u Njemačkoj, koji je dugi niz godina jedan od glavnih sponzora Reala.

Zapravo, Adidas želi da Haaland umjesto Nikea koristi njihov brend, pa pokušava taj posao sklopiti zajedno s Realom. Erling bi prelaskom u Real u potpunosti mogao da pređe u opremu Adidasa. Stoga je na sastanku u Njemačkoj osim predstavnika Adidasa bio Haalandov otac, sam igrač i predstavnici Reala.

Prema izvoru Bilda, sastanku su prisustvovali i porodični prijatelj Ivar Eggia i advokatica Rafaela Pimenta. Haaland je još dok je igroa za Red Bull Salzburg potpisao milionski ugovor s Nikeom, ali taj ugovor istekao je ovog mjeseca. Nike je želio novi ugovor sa Erlingom, no Norvežanina su "napali" Adidas, Puma...

Oglasi

Ova oba brenda sportske opreme imaju otvorene pregovore sa igračevim agentom Minom Raiolom. Igraču je ponuđeno 10 miliona eura godišnje, odnosno oko 50 miliona eura za pet godina reklamiranja, ali igrač još nije donio odluku.

Adidas ima plan da zajedničkim snagama s Realom dobije pozitivan odgovor od Haalanda. I za jedne i druge idealno bi bilo da Norvežanin prihvati ponudu Adidasa, te potpiše na ljeto za Real Madrid, ali za to je neophodno mnogo novca i još puino pregovora.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Haaland je samo u ovoj sezoni dao 23 gola na 20 mečeva za Borussiju, za koju je nastupajući u Bundesligi od dolaska iz Austrije dao čak 56 golova na 57 mečeva uz 17 asistencija. Gledajući kompletnu karijeru ovog mladog superstara, dao je 129 golova na 173 profesionalna meča za Molde, Salzburg i Borussiju. Najviše golova dao je kao napadač BVB-a, čak 80, dok je u Norveškoj positgao 20, a u Austriji 29 golova.

Od septembra 2019. godine igra za seniore Norveške i ima već 12 golova na 15 utakmica. Ne zaboravite, ima samo 21 godinu!

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
pa odlazak u penal madrid ti je korak unazad u karijeri.Glupane norveski pa ima trenutno 5-6 klubova koji su kilometrima ispred tog plasticnog polukluba
2 7
Klicko
kad madridioti izvise i za embapea i za halanda a dodje im hazardov brat da pravi edenu drustvo na klupi
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije