Haalandov idol nagovještava njegov transfer na ljeto: "Pričao sam s njim..."

Najbliže je Španiji

Haalandov idol nagovještava njegov transfer na ljeto: "Pričao sam s njim..."

Edmir Škorić

Španski nogometaš Michu, koji je igrajući za Swansea postigao 23 gola u sezoni 2012/13, prijatelj je i ujedno idol Erlingu Haalandu.

Michu i Haaland upoznali su se prije nekoliko godina u Španiji, te su ostali u jako dobrim odnosima, a sada je on govorio o mogućem odlasku norveškog reprezentativca iz Borussije Dortmund.

"Pričao sam nedavno sa Haalandom i ne vjerujem da će on ostati u Dortmundu i naredne sezone. On želi da zaigra za snažan tim, koji će se boriti za sve trofeje i za Ligu prvaka. Rekao mi je da mu se Španija veoma dopada. Ako Mbappe ode u Real, Barcelona bi mogla da bude veoma dobra opcija za njega", rekao je Michu.

O Haalandovom transferu u Španiju odavno se priča, ali još uvijek je teško reći gdje će karijeru nastaviti "gol mašina".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Haaland je samo u ovoj sezoni dao 23 gola na 20 mečeva za Borussiju, za koju je nastupajući u Bundesligi od dolaska iz Austrije dao čak 56 golova na 57 mečeva uz 17 asistencija.

Gledajući kompletnu karijeru ovog mladog superstara, dao je 129 golova na 173 profesionalna meča za Molde, Salzburg i Borussiju. Najviše golova dao je kao napadač BVB-a, čak 80, dok je u Norveškoj postigao 20, a u Austriji 29 golova.

Top Komentari

Klicko
Zamisljam napad Mbappe Halaand i Jovic.Trio fantastiko.Hala madrid y nada mas!!!!!
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi