Tottenham slavio protiv Cityja

Vraća se drama u Premier ligu: Šok na Etihadu kao šlag na tortu poslije pobjede Liverpoola

Eldar Ganibegović

Veliko iznenađenje vidjeli smo u derbiju 26. kola engleskog Premiershipa.

Tottenham je kao gost s 2:3 savladao Manchester City.

Gosti iz Londona su do prednosti stigli već u petoj minuti. Son je prograo Kulusevskog koji postiže prvijenac u dresu Spursa.

Do kraja poluvremena, tačnije u 33. minuti, Građani su uspjeli da dođu do izjednačenja. Strijelac izjednačujućeg gola bio je Ilkay Gundogan.

I kada se u drugom poluvremenu očekivala totalna ofanziva Cityja i lov na sva tri boda, novi šok za domaće. Harry Kane zabija za 1:2 u 59. minuti, a taj gol pogledajte klikom OVDJE.

Pet minuta kasnije Kane u novoj šansi, ali Ederson brani njegov šut. Gundogan je u 66. minuti ponovo mogao izjednačiti rezultat, ali istakao se Lloris.

Novi gol Harry Kane postiže u 75. minuti, ali je VAR signalizirao ofsajd i poništio njegov pogodak.

Devedeseta minuta i nova drama. Gabriel Romero je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, sudija nije ništa signalizirao, ali onda se oglasio VAR i Manchester City dobija penal. Riyad Mahrez prilazi lopti i pogađa za 2:2.

Ipak, očigledno je bilo suđeno da Manchester City izgubi ovu utakmicu i u petoj minuti sudijske nadoknade Kulusevski asistira, a Kane postiže novi gol za veliku pobjedu svog tima.

Pobjedonosni gol Spursa pogledajte klikom OVDJE.

Ovaj kiks Cityja svakako odgovara i Liverpoolu koji je danas s 3:1 savladao Norwich i sada za Građanima zaostaje šest bodova uz utakmicu manje. City ima 63, a Liverpool 57 bodova. Tottenham je na sedmom mjestu s 39.

U narednom kolu Manchester City gostuje u Liverpoolu, ali ne na Anfieldu nego na Goodisonu protiv Evertona, dok će Tottenham u goste kod Burnleyja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premiership, 26. kolo:

Manchester City 2:3 Tottenham (Gundogan 33', Mahrez (P) 90+1'; Kulusevski 5', Kane 59', 90+5')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.