Mreže mirovale na Maksimiru

Sada je tek haos u 1. HNL: Kiks Dinama kojem se niko nije nadao

Samir Mlaćo
U 1. HNL danas su na programu bila dva meča.

Rijeka je najprije savladala Šibenik sa 4:2, a sa dva pogotka istakao se Haris Vučkić.

Nakon toga na Maksimiru su snage odmjerili Dinamo i Lokomotiva, a završilo je 0:0, što je svakako veliko iznenađenje.

Nakon prvog dijela mreže su mirovale, Lokomotiva je čak bila i opasnija, dok je Dinamo bio neprepoznatljiv.

U nastavku Dinamo je krenuo po važna tri boda u borbi za prvaka, a veliku priliku imao je bh. reprezentativac Amer Gojak u 62. minuti, no nije se zatresla mreža Lokomotive.

Gosti su mogli do vodstva u 70. minuti kada je Livaković spasio Dinamo bravuroznom intervencijom.

Do kraja napadi Dinama koji nije bio na nivou, gosti su se dobro branili, pa je ostalo početnih 0:0, što najviše raduje navijače Hajduka, Rijeke i Osijeka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo sada ima 50 bodova na svom kontu i utakmicu manje. Osijek ima 49, Hajduk 47, ali i utakmicom manje protiv Dinama. Rijeka je na 46.

Dinamo u narednom kolu gostuje Osijeku, a prije toga čeka Seviilu u revanšu meču Evropske lige. U prvom meču bilo je 3:1 za španski tim.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.