Gojaku pohvale nakon meča u Španiji: "Zaslužuje više povjerenja"
Gojak u duelu protiv Seville

Bh. reprezentativac zaigrao od prve minute i ispunio očekivanja

Gojaku pohvale nakon meča u Španiji: "Zaslužuje više povjerenja"

S. Mlaćo
Zagrebački Dinamo u prvom susretu šesnaestine finala Evropa lige poražen je kod španske Seville 3:1.

Modri su imali 1:1 pred sami kraj prvog dijela, no u dva minuta su primili dva pogotka i na kraju upisali poraz.

Već naredne sedmice čeka ih revanš u kojem će probati nadoknaditi prednost španskog tima i proći dalje, što će mora se priznati biti veoma teško.

Od prve minute u dresu Dinama zaigrao je  bh. reprezentativac Amer Gojak koji je konačno dobio šansu od stručnog štaba, a odgovorio je najbolji mogući način.

Gojak je bio veoma zapažen, te je dobio visoke ocjene, a  hrvatski mediji pišu da je jasno da bh. reprezentativac morao ponovo postati dio početne postave.

U tekstu portala 24.sata.hr, navodi se da je Dinamo bio sa tri nova lica, uz tri drugačije priče.

U istom tekstu navodi se da su Petković i Jurić bili pravo razočarenje, dok je pohvale dobio upravo Gojak.

"Amer Gojak jedan je od igrača koji nije uživao povjerenje Damira Krznara, a njegova je minutaža i kod Željka Kopića "na klocnama". A priča o BiH reprezentativcu je doista čudna. Amer Gojak je za Dinamo već skupio 120 službenih nastupa, bio član početne momčadi i u eri Nenada Bjelice dok je na klupi sjedio Lovro Majer. Tada je Gojak bio jako bitan za "modre", danas je on trenerima uvijek - opcija B ili C.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Željko Kopić tako ga je protiv Rijeke, Istre i Gorice na travnjak stavio tek jednu minutu, a onda je u Sevilli morao u pogon. Bez pravog ritma, bez previše samopouzdanja, pa i prava na pogrešku. A Gojak je protiv rastrčanih Španjolaca bio dobar, bez obzira na to igrao li dobro ili loše, njegov pristup će biti jednak. Borben i ratnički, neovisno o tome tko je na drugoj strani.

Zanimljivo, Gojaku je ovo bila treća europska utakmica (Rapid u Zagrebu, West Ham u Londonu i Sevilla) u kojoj je odradio svih 90 minuta. A u cijelom prvenstvu samo je jednom imao punu minutažu. Potpuno nejasno. Dapače, Gojak je u samo pet HNL dvoboja na terenu bio više od jednog poluvremena. Nitko ne tvrdi da je Gojak igrač prevage, da mora igrati svaku utakmicu, ali malo više povjerenja prema 25-godišnjem veznjaku ne bi škodilo...“, navodi se u pojašnjenu gore navedene tvrdnje.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi