Vlasnik FK Sarajevo

Ismir Mirvić ne gubi vrijeme u SAD-u

Admin Čaušević

Ismir Mirvić je prije nekoliko mjeseci preuzeo kontrolu nad FK Sarajevo i dojam je da su stvari u višestrukom prvaku BiH krenuli na bolje. 

Dok se Bordo tim priprema za start drugog dijela sezone Mirvić boravi u SAD-u gdje očigledno ne gubi vrijeme.

Mirvić je prije nekoliko dana prisustvovao na sastanku predstavnika 25 klubova sa četiri različita kontinenta na samitu vezanim za transfere igrača.

Sastanak je održan u Orlandu i bio je prvi ovakvog tipa nakon dvije godine pauze uslijed pandemije koronavirusa.

Radilo se o sastanku na kojem se razgovaralo o TransferRoom platformi koja okuplja više od 650 klubova iz 50 zemalja kako bi se poslovi obavaljali brže i efikasnije na dnevnoj bazi.

"Obzirom da sam novi vlasnik smatam to učinkovitim, korisnim i sažetim. Savršeno. Organizovati ovako veliki događaj sa grupom ljudi visokog nivoa pogotovo u uslovima Covida je bilo sjajno", kazao je Mirvić.

Osim BiH, na sastanku su prisustvovali i vlasnici klubova iz Belgije, Brazila, Kanade, Čilea, Hrvatske, Kipra, Danske, Ekvadora, Engleske, Francuske, Njemačke, Italije, Meksika, Nizozemske, Perua, Poljske, Portugala, Rusije, Saudijske Arabije, Škotske, Švicarske, Urugvaja, SAD-a i Kanade.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bilo je sjajno da se poboljša odnos s drugim klubovima i proširi tržište za moguće poslove u budućnosti. Sastanci 'lice u lice' su važni u svijetu fudbala", poručio je generalni menadžer Vasco de Game, Rodrigo Dias.

Podsjećanja radi, FK Sarajevo je nedavno realizovao transfer u SAD pošto će Selmir Pidro od naredne sezone nastupati za St. Louis City, klub koji će se takmičiti u MLS-u.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.