Potvrdio prvi čovjek NS BiH

Šta se iza brda valja: Zeljković i Mušija održali sastanak

Samir Mlaćo
Nakon jučerašnjeg sastanka sa Zvjezdanom Misimovićem, savjetnikom za sportska pitanja, predsjednik NS BiH Vico Zeljković danas je obavio veoma zanimljiv sastanak.

Naime, Zeljković se sastao u prostorijama NS BiH sa prvim čovjekom FK Mladost Doboj Kakanj Mensurom Mušijom.

Mladost je trenutno član Prve lige FBiH i veoma teškoj je situaciji kada je borba za opstanak u pitanju, a o čemu su razgovarali Zeljković i Mušija nije za sada poznato.

Mladost je ostala bez licence za Premijer ligu na kraju sezone, te je odlučeno da u ligi ostane FK Radnik Bijeljina, nakon prvog dijela sezone posljednjeplasirana momčad lige.

Donijelo je to brojne komentare, u Doboju kod Kaknja sasvim očekivano padale su teške riječi, a sve je otišlo na međunarodni Sud za sportsku arbitražu (CAS).

Postupak i dalje traje, u Mladosti se nadaju 'čudu', odnosno da će biti vraćeni u Premijer ligu te da će dobiti obeštećenje, s obzirom da je izbacivanje u niži rang donijelo i veliki financijski udar na budžet kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Pokušali smo kontaktirali Mušiju, no on se za sada nije odgovarao na naše pozive.

Treba dodati da će sutra biti održana sjednica IO NS BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.