Potpredsjednik Ruskog saveza

"Poljaci ne žele da igraju s nama? To je zato jer nas se boje, svi se boje Rusije"

Edmir Škorić

Član nadzornog odbora Khimkija i potpredsjednik Ruskog nogometnog saveza (RFU) Sergej Anohin komentarisao je informaciju da je Poljska odlučila da ne igra play-off za Svjetsko prvenstvo protiv Rusije.

Rusija i Poljska trebalo bi da se sastanu u martu u play-offu baraža u Moskvi, ali Poljaci su već odlučili da neće igrati protiv Rusije zbog rata u Ukrajini, te su spremni ostati pri svom stavu čak i da ih FIFA eliminiše.

“Mislim da se Poljaci jednostavno boje igrati s nama. Ovo nije sportski princip. Nogomet je izvan politike. Svi se boje Rusije, pa čak i poljski nogometaši”, rekao je Anohin.

Nakon Poljske, taj stav da ne putuje u Rusiju i da ne igra protiv Rusije zauzela je i reprezentacija Švedske.

Podsjetimo, pobjednik meča Rusija - Poljska u finalu baraža bi igrao protiv boljeg iz duela Švedske i Češke.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.