Šveđani u potpunosti žele isključiti Rusiju: "Nećemo igrati s njima bez obzira ko bi bio domaćin"

Pisali i FIFA-i

Šveđani u potpunosti žele isključiti Rusiju: "Nećemo igrati s njima bez obzira ko bi bio domaćin"

Endin Čaušević

Baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo trebao se igrati narednog mjeseca u Moskvi, ali su sve šanse da se to neće desiti.

Planirano je da u polufinalnim mečevima snage odmjere Rusija - Poljska i Češka - Švedska, a mečevi bi se trebali igrati u Moskvi.

No, nakon što je Rusija počela rat protiv Ukrajine mnoge zemlje su uvele, barem na sportskom planu, sankcije protiv Rusije i odbijaju da igraju protiv ove reprezentacije.

Poljaci su već jasno poručili da ne žele da igraju u polufinalu baraža protiv Rusije, a danas se zvanično oglasio i Fudbalski savez Švedske koji je donio još rigorozniju odluku.

Šveđani su poručili da nema šanse da će putovati na baraž u Moskvu, ali također da uopšte ne žele da igraju protiv Rusije bez obzira gdje bi se ta utakmica odigrala.

Švedska i Rusija se mogu sastati u finalu baraža ukoliko pobijede u polufinalnim mečevima, a Šveđani su poručili da su već sada jasno donijeli odluku da ne žele ni uzimati mogućnost odigravanja meča protiv Rusije bez obzira gdje bi se ona odigrala.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Reprezentacija Švedske neće igrati protiv Rusije bez obzira gdje bi se takva utakmica odigrala. Naš Savez je saglasan s prijedlogom da FIFA otkaže odigravanje baraža u kojem je Rusija učesnik", poručili su iz FS Švedske.

Top Komentari

vence
Slazem se, i opet ponavljam.. Zasto ne kazu da ne zele igrati protiv Izraela, protiv kad ubijaju Palestince, protiv Amerikanaca kad uvode svoju demokratiju po Afg, Iraku, Siriji i td??
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi