Stara dama slavila s 3:2

Dušan Vlahović donio novu pobjedu Juventusu i postao prvi strijelac lige

Edmir Škorić

Nogometaši Juventusa slavili su u gostima kod Empolija s 2:0 u susretu 27. kola italijanske Serije A.

Juventus je na gostovanju kod Empolija stigao do 14. pobjede u Seriji A i sa 50 bodova učvrstio se na četvrtom mjestu i uspio da se vrati u igru za Scudetto jer je sada na "samo" sedam bodova u odnosu na vodeći Milan.

Ta prednost je i dalje velika, no ima dovoljno vremena da se sve okrene.

Iako je Moise Keane bio strijelac vodećeg gola za goste iz Torina, apsolutni junak je Dušan Vlahović, koji je u 32. minuti sjajno pogodio za 2:1, a lijep gol postigao je u 66. minut za 3:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vlahoviću je to bio 20. pogodak u Seriji A, sada se izdvojio na vrhu najboljih strijelaca, preskočivši Ciru Immobilea, koji je postigao 19 golova.

Pogotke za danas borbeni Empoli postigli su Zurkowski i La Mantia. Empoli je 13. na tabeli sa 31 bodom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.