"Vlahović i Donnarumma? Podlo su to uradili, a tu ljudske kvalitete dolaze do izražaja"

Direktor Salernitane se oglasio

"Vlahović i Donnarumma? Podlo su to uradili, a tu ljudske kvalitete dolaze do izražaja"

E. Ganibegović

Transferi Gianlugija Donnarumme i Dušana Vlahovića izazvali su dosta bure u klubovima koje su napuštali.

Italijanski golman je ljetos digao sidro i iz Milana prešao u PSG, dok je srbijanski napadač u januaru napustio Fiorentinu i pojačao Juventus.

Obojica su omraženi u Milanu odnosno Firenci, a svoj komentar o njima dvojici dao je i Walter Sabatini, sadašnji direktor Salernitane, člana Serije A.

"Odluka Vlahovića da ode u Juventus bila je podla. Kako možeš biti toliko nepošten prema klubu koji je vjerovao u tebe? To isto važi i za Donnarummu koji je napustio Milan i otišao u PSG. Tu ljudski kvaliteti dolaze do izražaja", rekao je.

Javnost u Bosni i Hercegovini Sabatinija se sjeća kada je bio sportski direktor Rome jer je tada u tu ekipu iz Manchester Cityja doveo Edina Džeku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Nakon toga bio je sportski direktor Suninga, Sampdorije, Montreala, Bologne, a sada je u Salernitani direktor još jednom bh. napadaču, a naravno radi se o Milanu Đuriću kojem planira ponuditi novi ugovor.

Ovaj 66-godišnjak također je prije bio direktor fudbala u Palermu, Laziju, Arezzu, Triestini i Perugiji, a u Laziju je bio i direktor Akademije.

Promo

Top Komentari

Salence
Gluposti!Gluposti i potpuno neuporedivo!Dollaruma je otišao za nešto više novca od Milanove ponude i kasirao free transfer premiju,i on i Mino,i ostavio je klub koji mu je spasio čitavu familiju bez ijednog groša,iako se lako moglo napraviti da klub bude obeštećen(gdje bi on dobio koji groš manje),dok je Dušan Fiorentini donio basnoslovnu sumu novca,pogotovo u vrijeme korone!Čuj Vlahovićeva odluka podla?Podlo je to što je Giggio napravio,Fiorentina je prodala njega za 75 plus naknadno,kupila Pionteka za 15,a prije godinu dana ni sanjati nije mogla o takvom raspletu.Sabatini vidi nepravdu jer njega nije okrznuo transfer.Koje gluposti bože dragi...
6 1
varpl
Nazalost ali gledaju samo sebe i svoj licni interes, nema vise ljubavi prema maticnim klubovima u svijetu
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi