Tužbe igrača prave probleme, te dugovanja prema Savezu

U Gradačcu i dalje upaljeni alarmi: Da li će se problemi riješiti do srijede?

Samir Mlaćo

Mnogo je upitnika u Gradačacu.

NK Zvijezda je zbog dugovanja pod suspenzijom NS BiH, a u srijedu tim sa Banja Ilidže treba igrati meč četvrfinala Kupa protiv FK Igman Konjic

Iz Zvijezde su bili otvoreni, tvrde da je situacija teška, a da su najveći problem naravno finansije.

Navode da probleme prave tužbe nogometaša Milakovića, Sarvana, Rastoke i Salihovića, te obaveze kotizacije i plaćanja kazne zbog incidenta na utakmici Zvijezda – Goražde

“Kako smo već najavili u ovoj objavi možete pogledati kratak pregled dugovanja NK Zvijezda Gradačac i servisiranje istih.

Naslijeđeni dugovi i status plaćanja:

POREZNA UPRAVA FBiH

- Vraćanje duga  prema postignutom sporazumu o reprogramu duga se vrši na mjesečnom nivou u iznosu od 6 000 KM. Do sada je od dana potpisivanja reprogama, uplaćeno 68 000 KM.

*Dug prema Poreskoj upravi nastao je u periodu 2010. do 2015. godine u iznosu

993 000 KM.  Račun je bio blokiran 6,5 godina do deblokade računa koji je provela akutulna Uprva NK Zvijezda kako bi nastavili normalno poslovati.

PRAVNA LICA

- Vraćanje duga na ime firme AGS u ukupnom iznosu od 75 000 KM. Do sada je uplaćeno 25 000 KM. AGS je sporazumnim ugovorom s aktuelnom Upravom otpisao kamatu 30 000 KM.

- U ukupnom iznosu vraćen je dug firmi Garfild Bijeljina u iznosu 3000 KM.

- Sa firmom Suki Turs postignut je sporazum o vraćanju duga u ukupnom iznosu od  41 700 KM.  Do sada je Uprava kluba uplatila iznos 4000 KM.

- Sa firmom Komunalac D.D. postignut je sporazum o vraćanju duga u ukupnom iznosu od 44 000 KM.

KAZNE NS-a

- Kazna na ime incidenta u utakmici Zvijezda - Olimpik u iznosu od 5 050 KM, naslijeđena i uplaćena u ukupnom iznosu.

STANARINA

- Stanarina igrača iz ranijeg perioda u iznosu 3000 KM, naslijeđena i uplaćena u ukupnom iznosu.

IGRAČI

- Podnesene tužbe na ime dugovanja od strane igrača Petar Ilić, Hrustan Kadrić i Sabahudin Jusufbašić u ukupnom iznosu 11 800 KM, naslijeđene i plaćene u ukupnom iznosu.

- Podnesena tužba od strane igrača Nikola Mazić, uplaćena u ukupnom iznosu od 3 000 KM.

- Podnesena tužba od strane igrača Nemanja Đekić, uplaćena u ukupnom iznosu od 3 000 KM.

AKTUELNE TUŽBE IGRAČA ZBOG KOJIH JE DOŠLO SUSPENZIJE OD STRANE NS FBiH

- U samo nekoliko dana pristigle su nam tužbe od strane igrača Aleksandar Milakovic, Deni Sarvan, Marinko Rastoka i Mirnes Salihović, te obaveze kotizacije i plaćanja kazne zbog incidenta na utakmici Zvijezda- Grožde.

Kao što smo već jučer izvijestili javnost, nismo bili u mogućnosti u kratkom roku obezbijediti ova sredstva i zato smo došli u situaciju mogućeg ne odigravanja utakmice četvrtfinala Kupa BiH zakazane za sljedeću srijedu, te eventualno nastavka takmičenja u Prvoj ligi FBiH.

Uprava kluba čini sve napore da riješi problem i obezbijedi uslove za odigravanje četvrtfinale utakmice Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Naravno osim navedenih dugovanja koja su naslijeđena, Uprava kluba redovno servisira sve tekuće obaveze takmičenja, obaveza prema igračima prvog tima, zaposlenih lica, trenera, raznih troškova, te dijelom i u skladu s mogućnostima ulaže određena sredstva u infrastrukturu i opremu.

Hvala svima na brojnim pozivima o mogućnostima za uplatu donacija i pomoći klubu“, stoji u objavi NK Zvijezda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.