Đekanović sa Zvijezdom može do velikog uspjeha: Dat ćemo maksimum za polufinale!

Ambiciozni trener na Banja Ilidži vratio nadu u uspjeh

Đekanović sa Zvijezdom može do velikog uspjeha: Dat ćemo maksimum za polufinale!

S. Mlaćo
Sjajan uspjeh već sada su ostvarili nogometaši Zvijezde iz Gradačca u Kupu naše zemlje.

Zvijezda je među osam timova, a današnji žrijeb spojio je sa još jedinim preostalim prvoligašem, FK Igman Konjic.

Na Banja Ilidži su zadovoljni, izbjegli su šest premijerligaša.

Trener Nebojša Đekanović djelovao je optimistično, te vjeruje u dva kvalitetna meča. Uvjeren je da će njegovi momci dati zadnji atom snage kako bi izborili plasman u polufinale, a i sam rad ovog ambicioznog stručnjaka obećava.

Đekanović ne zna za poraz od kada je došao na kormilo Zvijezde, a na pripremnim utakmicama ekipa je osvojila simpatije navijača. Zvijezda igra za gol više, moderno, otvoreno, sa željom da se nadigrava, što do sada nije bio slučaj.

“Zadovoljan sam žrijebom. Dobili smo ekipu koja je isti rang takmičenja, šanse su 50-50%. Pokušat ćemo izvući maksimum, iako je nama prvenstvo naravno najvažnije. Dat ćemo sve od sebe da izborimo polufinale, pa ko zna šta može biti bolje. Svaki premijerligaš bi bio favorit protiv nas, nemamo se tu šta lagati, ovako mi i Igman imamo realne opcije da prođemo dalje. Igman ganja prvo mjesto, koliko će se sada trošiti i to sve ne znam, ali znam da mi imamo širok kadar, igrat ćemo na obje strane maksimalno“, kazao je Đekanović za SportSport.ba.

Može biti slika sljedećeg: 4 ljudi, ljudi stoje i trava

S obzirom koliko je posvećen trenerskom poslu, ne čudi da je Đekanović dobro poznaje drugoplasiranu momčad Prve lige FBiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

“Znam kako igraju, znam sve, neće biti nepoznanica. Nećemo baš 'srljati' u prvom meču, ima i revanš“, dodao je 41-godišnji stručnjak.

Prvi meč ova dva tima igra se u Gradačcu 03.03., a revanš 16.03.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi