Allegri o bivšoj i sadašnjoj zvijezdi

Uporedili su Vlahovića s Ronaldom, a trener Juventusa dao je najbolji odgovor

Eldar Ganibegović

Dušan Vlahović stigao je u januaru u Juventus i pokazuje se kao sjajno pojačanje.

Na šest utakmica postigao je četiri gola i upisao asistenciju, a mediji u Italiji porede ga čak i s Cristianom Ronaldom.

Trener Juventusa Massimiliano Allegri ipak je jasno kazao da ne mogu da se porede.

"Ne mislim da mogu da se porede. Ronaldo je ostvario toliko uspjeha, a Vlahović je tek na startu karijere. Jedna dobra utakmica nije dovoljna, za Ronaldov nivo neophodna je izuzetna mentalna snaga, a Dušan je tek na startu svog putovanja", rekao je Allegri.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Vlahović je veoma važan igrač za nas – ima karakter, kao i karakteristike koje u timu do sada nismo imali. Odmah se vidi da je ovo momak koji je željan učenja i koji ima pravi stav. Veoma se dobro kretao protiv Empolija, to je velika prednost za nas, kada nije statičan u sredini", zaključio je trener Stare dame.

Naredni izazov Juventus i Vlahovića očekuju šestog marta kada dočekuju Speziju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.