Dušan Vlahović donio novu pobjedu Juventusu i postao prvi strijelac lige

Stara dama slavila s 3:2

Dušan Vlahović donio novu pobjedu Juventusu i postao prvi strijelac lige

Edmir Škorić

Nogometaši Juventusa slavili su u gostima kod Empolija s 2:0 u susretu 27. kola italijanske Serije A.

Juventus je na gostovanju kod Empolija stigao do 14. pobjede u Seriji A i sa 50 bodova učvrstio se na četvrtom mjestu i uspio da se vrati u igru za Scudetto jer je sada na "samo" sedam bodova u odnosu na vodeći Milan.

Ta prednost je i dalje velika, no ima dovoljno vremena da se sve okrene.

Iako je Moise Keane bio strijelac vodećeg gola za goste iz Torina, apsolutni junak je Dušan Vlahović, koji je u 32. minuti sjajno pogodio za 2:1, a lijep gol postigao je u 66. minut za 3:1.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Vlahoviću je to bio 20. pogodak u Seriji A, sada se izdvojio na vrhu najboljih strijelaca, preskočivši Ciru Immobilea, koji je postigao 19 golova.

Pogotke za danas borbeni Empoli postigli su Zurkowski i La Mantia. Empoli je 13. na tabeli sa 31 bodom.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

HarisADP
Toooo Dušaneeeeee!!!
4 9
HarisADP
Samo zbog Vlaha gledam svoj voljeni Juve. Gnjida alegri ima srece ko niko! Ne bi volio da se zarati samo znog Vlaha! Onda cu ga prestati voljeti :(
3 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi