FOTO: EPA

Sjajno takmičenje

Drama u Lahtiju, dva takmičara podijelila pobjedu, promjena u vrhu Svjetskog kupa

Haris Zilić

Svjetski kup u ski-skokovima nastavljen je drugim individualnim takmičenjem u finskom Lahtiju.

Vidjeli smo dosta drame i uzbudljivo takmičenje, a na kraju su trijumf podijelili Ryoyu Kobayashi i Halvor Egner Granerud sa istim brojem bodova od 278.0.

Podijum je kompletirao Stefan Kraft, a do rezultata karijere četvrtim mjestom došao je Ulrich Wohlgenannt.

Karl Geiger je danas osovjio peto mjesto i izgubio lidersku poziciju u Svjetskom Kupu. Kobayashi je ponovo lider, sada ima 43 boda više od Geigera i do kraja sezone nas očekuje sjajna borba za Veliki kristalni globus.

Najbolji skijaši skakači današnjice sele u Norvešku, a na rasporedu je po jedno individualno takmičenje u Lillehameru i Oslu u okviru Norveške turneje.

Kompletne rezultate iz Lahrija pogledajte OVDJE.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.